Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
03 августа 2021, 16:14

У Мінекономіки назвали причини інфляції в Україні

Збереження річної інфляції в Україні в червні 2021 року на рівні 9,5% є результатом впливу зовнішніх цін і невизначеності щодо чергової хвилі пандемії. Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки з посиланням на Огляд інфляції.

"При поточній специфіці попиту, в якому, з одного боку, все ще зберігається постійне концентрування на продуктах харчування, з іншого, - починають активізуватися витрати, які відкладалися протягом карантинного періоду (туризм, готелі, громадське харчування), рівень річної споживчої інфляції залишається високим", - йдеться в повідомленні.

Як відзначили в Мінекономіки, українська економіка поступово виходить з умов, що обмежують активність, але зі збереженням певного рівня невизначеності на перспективу в очікуванні чергової хвилі пандемії, що обумовлює високий рівень інфляції.

"Очікується, що найближчим часом дефляція або значно менша траєкторія зростання цін на продовольство в літні місяці, за умови певної диверсифікації споживчого попиту на тлі поступового відновлення рівня економічної активності, забезпечить загальне уповільнення інфляції", - відзначили в Мінекономіки.


+Поширити: