Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
03 августа 2021, 11:21

СБУ передала до суду справу Безлера

Співробітники Служби безпеки України завершили досудове розслідування стосовно громадянина Росії, ватажка одного з незаконних збройних формувань так званої "ДНР" Ігоря Безлера (кличка "Біс"). Про це повідомила прес-служба СБУ в понеділок, 2 серпня.

"До суду направлено обвинувальний висновок за фактом організації і здійснення жорстокого поводження з цивільним населенням, поєднаного з умисним вбивством. За даними слідчих і контррозвідників СБУ, у червні 2014 року в місті Горлівка Донецької області зловмисник очолив угруповання бойовиків", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що разом зі своїми спільниками Безлер організував і керував викраденням і тортурами місцевого підприємця. Після цього зловмисник вчинив умисне вбивство потерпілого.

"Крім того, у липні 2014 року він організував викрадення рядового одного з батальйонів патрульної служби міліції особливого призначення. За наказом ватажка угруповання бойовики катували і вбили незаконно затриманого чоловіка", - додали в СБУ.

Дії Безлера кваліфіковані за статтями: організація жорстокого поводження з особою з числа цивільного населення й управління його здійсненням, вчинене за попередньою змовою, жорстоке поводження з особою з числа цивільного населення, поєднане з умисним вбивством, організація жорстокого поводження з особою з числа цивільного населення, поєднаного з умисним вбивством, і управління його здійсненням, вчинене за попередньою змовою (ч.3 ст.27, ч.1 ст.438, ч.2 ст.438 КК України).

"Згідно з Женевською конвенцією про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року, Додаткового протоколу до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів від 8 червня 1977 року, ці дії є серйозними порушеннями міжнародного гуманітарного права", - зазначили в спецслужбі.

За вчинення інкримінованих обвинуваченому особливо тяжких злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 12 років, а також від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.


+Поширити: