Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
03 августа 2021, 13:26

Вчені заявили про нову небезпеку коронавірусу

У перші два тижні після інфікування коронавірусом значно збільшується ризик серцевого нападу й ішемічного інсульту, заявили вчені зі шведського Університету Умео. Про це повідомляється в науковій статті журналу Lancet.

Для того, щоб з'ясувати вплив інфекції на серце, експерти провели дослідження, в якому взяли участь понад 86 тис. осіб.

"Це є найбільшим дослідженням в світі про зв'язок коронавірусу з серцево-судинними захворюваннями", - наголошується в статті.

Зазначається, що вчені порівнювали частоту інфаркту міокарда та інсульту у пацієнтів з COVID-19 з частотою порушень серцево-судинної системи у людей з контрольної групи (348 тис. осіб) в період з 1 лютого по 14 вересня 2020 року.

Як з'ясували фахівці, коронавірус збільшував ризик гострого інфаркту міокарда та інсульту в перші два тижні після захворювання приблизно утричі.

"Така залежність зберігалася навіть з урахуванням таких факторів, як супутні захворювання, вік, стать і соціально-економічні чинники", - зазначили вчені.


+Поширити: