Янукович-молодший має намір судитися з Офісом генпрокурора. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
05 августа 2021, 16:23

Янукович-молодший має намір судитися з Офісом генпрокурора

Син колишнього президента України Віктора Януковича Олександр має намір подати в суд на Офіс генпрокурора через бездіяльність Ірини Венедіктової. Про це його прес-секретар Юрій Кірасир повідомив у Facebook.

Він нагадав, що 26 липня в Офіс генпрокурора була направлена ​​скарга Олександра Януковича про бездіяльність прокурорів у кримінальній справі щодо нього, яка триває сім років.

Йдеться про справу, в якій Олександра Януковича підозрюють в ухиленні від сплати 40 млн податків у змові з керівництвом ПрАТ Артемівськ Вайнері.

У зв'язку з цим прес-секретар навів аргументи зі скарги Януковича-молодшого в доказ того, що справа сфабрикована.

  • Відсутня сама подія злочину - податковими органами не встановлено факт ухилення від сплати податків, акти перевірок не складалися, вимог про донарахування податків і накладення будь-яких штрафів не висувалося;
  • Олександр Янукович не знайомий з керівництвом компанії, ніколи їх не бачив і не спілкувався з ними. Це відомо прокурорам, і тому сім років вони навмисне ухиляються від допиту керівництва ПрАТ Артемівськ Вайнері;
  • Прокурори навмисне не ініціюють проведення судової експертизи, яка б формально закріпила відсутність події злочину і беззастережно привела б до закриття справи, всіляко перешкоджають захисту в її проведенні;
  • Прокурорами вже давно порушені процесуальні строки розслідування, навмисне не розглядаються численні клопотання адвокатів.
  • Прокурори уникають допиту самого Олександра Януковича, незважаючи на його численні заяви з проханням про це. За сім років прокурори не зробили жодної спроби зв'язатися з ним і/або направити відповідний міжнародний запит у РФ.

"В Офісі Генпрокурора усвідомлюють, що об'єктивний судовий розгляд справи призведе до його закриття і ганьби для прокурорів. У тому числі і в Європі, так як зазначена справа в 2014 році була наспіх сфабрикована лише з метою створення хоч якогось приводу для накладення санкцій Радою ЄС", - пише Кірасир.

Він також зазначив, що Янукович-молодший у скарзі вимагав від Венедіктової особисто розглянути всі порушені в ній порушення. Відповідно до закону, скарга повинна бути розглянута протягом трьох днів, але цього зроблено не було.

"Венедіктова порушила закон і ухилилася від розгляду скарги. Таким чином Генпрокурор продемонструвала неналежне виконання своїх службових обов'язків, створила підстави для сумнівів в її об'єктивності", - написав Кірасир.

У зв'язку з цим захист Олександра Януковича має намір в судовому порядку визнати таку бездіяльність генпрокурора протиправною та довести умисел прокурорів у неприйнятті процесуального рішення і свідомому затягуванні розслідування.

Крім того, скаргу про вчинення дисциплінарного проступку генпрокурором адвокати направили в кадрову комісію Офісу генпрокурора.


+Поширити: