СБУ скерувала до суду матеріали розслідування стосовно агентів ФСБ. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Региональные
09 августа 2021, 15:00

СБУ скерувала до суду матеріали розслідування стосовно агентів ФСБ

Слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо агентів ФСБ. Контррозвідники СБУ викрили зрадників на збиранні та передачі відомостей у військовій сфері, що становлять державну таємницю, представникам ворожої спецслужби.

Слідство органів безпеки встановило, що двоє мешканців одного із міст Запорізької області у 2021 році з корисливих міркувань погодились працювати на ФСБ. На виконання завдання кураторів агенти «вийшли» на українського розвідника, залученого до проведення операції Об’єднаних сил. Вони запропонували військовому за винагороду зібрати відомості про стан та перспективи озброєння підрозділів ЗС України у районі проведення ООС. Всі ці дані становлять державну таємницю.

Передача країні агресору вказаних відомостей створила б передумови для завдання шкоди обороноздатності нашої держави, національній безпеці та ефективній діяльності Збройних Сил України.

За матеріалами СБ України зрадники обвинувачуються у вчиненні злочину:

- за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);

- за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Документування зловмисників здійснювали контррозвідники та слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Краматорськ


+Поширити: