Чаус заявив, що його хотіли вбити, і він втік. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Криминал
10 августа 2021, 13:00

Чаус заявив, що його хотіли вбити, і він втік

Колишній суддя Микола Чаус в суді заявив, що його викрадачі хотіли його вбити, і йому вдалося від них втекти. Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду, який відправив Чауса під цілодобовий домашній арешт.

"(Підозрюваний) зазначив, що є потерпілим у кримінальному провадженні щодо кримінального злочину, а саме викрадення з метою вбивства. Зазначив, що вбивство не реалізували, оскільки він втік, пройшов 50 км пішки і добровільно з'явився до органів Служби безпеки України", - йдеться в тексті рішення.

Чаус також заявляє, що НАБУ порушило норми Кримінального процесуального кодексу, не подавши клопотання про його затримання в антикорупційний суд, але звернувшись з клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді арешту. Такі обставини він вважає свідченням надання вказівки працівниками антикорупційних органів "діяти певним чином".

У тексті рішення суду сказано, що Чаус не був затриманий СБУ 30 липня, а був у лікарні під охороною, тому аргументи його захисту про те, що закінчився 48-годинний термін затримання, суд відхилив.


+Поширити: