Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
04 сентября 2021, 13:30

У Старобільську відкрито виставку, присвячену загиблим польським офіцерам та інтелігенції у Другій світовій війні

Виставку «Катинський злочин 1940 знищення польських еліт» організовано Старобільським районним товариством любителів польської мови та культури «Міст надії». Виставка дає можливість дізнатися про трагічну історію, яка має назву Катинський розстріл 1940 року. Події не минули і місто Старобільськ. У таборі військовополонених, що був розташований на території православного жіночого монастиря, знаходились близько 4 тис. польських офіцерів, а також представники польської інтелігенції: професори вишив, лікарі, юристи, вчителі тощо. Вони були знищені.

На виставці представлені фотографії та документи жертв катинського злочину та їх катів. Також на унікальних зображеннях можна побачити ексгумації, проведені в Катині навесні 1943 року та в 1990 роках, коли були обстежені місця поховання польських військовополонених у Катівському лісі, Харкові та Мідному.


+Поширити: