Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
06 сентября 2021, 13:00

Чоловік, який "мінував" Чорнобильську АЕС, затриманий СБУ

Співробітники СБУ затримали жителя Київської області, який неодноразово анонімно "мінував" Чорнобильську АЕС. Наприкінці липня зловмисник відправив на e-mail АЕС лист, в якому стверджував, що підприємство заміновано, і можливий вибух. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Правоохоронці з'ясували, що саме ця людина раніше неодноразово повідомляла про мінування ЧАЕС та інших об'єктів критичної інфраструктури, які перебувають в Чорнобильській зоні відчуження і зоні обов'язкового відселення. Зазначені підприємства спеціалізуються на поводженні з радіоактивними відходами", - йдеться в повідомленні.

Підозрюваного затримали у нього вдома в місті Славутич Київської області.

Під час обшуку було вилучено 23 жорстких комп'ютерних диски, планшет, ноутбук, два мобільні телефони, які зловмисник ймовірно використовував в протиправних діях.

Вирішується питання про призначення експертиз і повідомлення фігуранту про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України.

Псевдомінеру загрожує від двох до шести років позбавлення волі.


+Поширити: