На кордоні з Польщею відкриють нові ПП. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Политика
13 сентября 2021, 11:00

На кордоні з Польщею відкриють нові ПП

Влада України відкриє на кордоні з Польщею три-чотири нові пункти пропуску. Про це заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця в ефірі телеканалу Дом у неділю, 12 вересня.

"У нас є плани, у нас працює міжвідомча комісія, яка займається розробкою планів із відкриття пунктів пропуску. У нас є напрацювання, є місця, де ми б хотіли відкрити ці переходи", - уточнив дипломат.

За його словами, нові прикордонні пункти з'являться у Львівській області (на ділянці кордону в районі польського міста Перемишля) та у Волинській. Крім того, влада розглядає можливість відкриття нового пункту на Закарпатті.

"Можливо, навіть у Закарпатській області, хоча там цей пункт пропуску, найімовірніше, буде поки що пішохідний", - зазначив Дещиця.

Посол пояснив, що в Закарпатській області вивчають можливість створення пункту пропуску на кордоні з Польщею і Словаччиною. Але проблема в тому, уточнив він, що це території національних парків: на Закарпатті прикордонна зона знаходиться на території національного парку "Ужанський", у Словаччині - "Полонини", в Польщі - "Бещадський".

"Словаччина, Україна і Польща. Але там ще важче вести переговори, тому що цей пункт пропуску знаходиться в заповідній зоні. Тому потрібно ще дозвіл національного парку", - підкреслив він.


+Поширити: