Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Политика
13 сентября 2021, 14:00

Проект закону про олігархів створює ризики для свободи слова в Україні, - Закарія

Проект закону про олігархів створює ризик для вільного функціонування ЗМІ і свободи слова в Україні.

Про це заявив ведучий телеканалу CNN Фаріда Закарії на форумі YES в Києві.

"Суспільству вигідно мати багато різних медіаканалів, безліч різних власників бізнесу. Я б радше турбувався про закони, які певним чином ускладнюють для громадянського суспільства та приватного сектору можливості володіти ЗМІ, висловлювати свою думку. Надзвичайно важливо пам'ятати, що свобода преси означає свободу взагалі. Кожен повинен мати можливість говорити вільно", - прокоментував Закарія проект закону №5599 про олігархів.

Нагадаємо, 2 вересня уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до спікера парламенту Дмитра Разумкова з офіційним листом, в якому відзначила невідповідність Конституції законопроекту про олігархів і запропонувала направити його в Венеційську комісію. Це рішення також підтримали 4 фракції парламенту.

10 вересня Разумков направив законопроект для отримання висновку в Венеційську комісію.

Це рішення привітали в Консультаційній місії ЄС при Україні та європейські дипломати. Сам проект закону про олігархів на YES розкритикувати іноземні дипломати, бізнесмени і представники міжнародних організацій як такий, що порушує принципи демократії і верховенства права.


+Поширити: