В Україні вперше дорослому пересадили кістковий мозок від некровного донора. Ірта-Fax (версія для друку) 17 сентября 2021, 09:00

В Україні вперше дорослому пересадили кістковий мозок від некровного донора

У Черкаському обласному онкологічному диспансері вперше трансплантували кістковий мозок дорослому пацієнту від нерідного донора. Про це в четвер, 16 вересня, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Відзначається, що операція відбулася 19 серпня за участю фахівців з Охматдиту. Вони пересадили кістковий мозок 18-річній дівчині.

Глава МОЗ Віктор Ляшко у зв'язку із цим зазначив, що за останні два роки трансплантація в Україні зрушила з мертвої точки, де вона перебувала понад два десятиліття, і з кожним місяцем набирає обертів.

"Сьогодні трансплантація - це один із пріоритетів у роботі міністерства. Ми гарантуємо оплату операцій із трансплантації, виконані в закладах охорони здоров'я, включених у пілот (пілотний проект - ред.). Для пацієнта операції повністю безкоштовні. Тарифи повністю ринкові, такі, що дозволяють лікарням виплатити гідну зарплату лікарю і мати кошти на модернізацію матеріально-технічної бази", - підкреслив міністр.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/09/2021-09-17-1.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024