МОЗ анонсувало посилення відповідальності за підробку COVID-сертифікатів. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
17 сентября 2021, 14:00

МОЗ анонсувало посилення відповідальності за підробку COVID-сертифікатів

В Україні готується законодавчий акт про посилення відповідальності за підробку медичних документів, зокрема COVID-сертифікатів. Про це в четвер, 16 вересня, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

У відомстві зазначили, що зі зростанням захворюваності на коронавірус все частіше з'являються повідомлення про купівлю підроблених документів. У МОЗ підкреслили, що крім того, що це злочин, який карається законом, наявність людей з фальшивими документами становить загрозу для здоров'я і життя інших.

"Якщо людину з підробленим свідоцтвом депортували з-за кордону, це прикро, але не смертельно. А ось якщо така людина, користуючись довідкою, заразила коронавірусною хворобою стареньку особу, вагітну жінку або онкохворого, наслідки її дій можуть бути вкрай важкими", - повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

Зараз МОЗ разом з поліцією і СБУ працює над виявленням випадків підробки документів про вакцинацію, всі вони ретельно розслідуються. Громадян просять повідомляти в поліцію про випадки продажу підроблених документів про вакцинацію.


+Поширити: