Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Криминал
18 сентября 2021, 18:00

Поліцейським винесли вирок за крадіжку 42 млн у злодія

Двох поліцейських засудили на 10 і 11 тюремного ув'язнення за крадіжку 42 мільйонів гривень у злодія, повідомляє прес-служба Харківської облпрокуратури.

"Суд визнав винними колишніх начальника сектора відділу поліції і старшого оперуповноваженого того ж відділу в перевищенні службових повноважень, грабежі і розбої (ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 186, ч. 4 ст. 187 КК України) та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 11 і 10 років відповідно з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах строком на три роки з конфіскацією майна і позбавленням спеціальних звань", - йдеться в повідомленні.

При цьому прокуратура оскаржить вирок, оскільки вважає, що покарання не відповідає ступеню тяжкості злочину.

Інцидент стався ще в квітні 2016 року. Тоді в один з відділів поліції в Дніпропетровській області звернулася жінка із заявою про крадіжку великої суми грошей і ювелірних виробів - все це було у неї на зберіганні і належало іншим особам. Вона також повідомила, що до злочину причетний її чоловік.

Поліцейські, які займалися пошуком викраденого, незаконно проникли в будинок одного зі свідків, обшукали приміщення і забрали мобільні телефони. Пізніше вони встановили місцезнаходження злодія і затримали його, застосувавши фізичне насильство. Погрозами вони змусили чоловіка вказати, де зберігається викрадене майно, потім віддали йому частину грошей і відпустили, наказавши залишити територію Дніпропетровської області. Собі поліцейські залишили понад 42 млн грн.

Розкрити злочини допоміг саме потерпілий злодій. Згідно з вироком суду у 2018 році, його визнали винним в іншому кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 185 КК України. Він щиросердно розкаявся в скоєному, співпрацював зі слідством і допоміг у розкритті злочину, скоєного поліцейськими.


+Поширити: