У Міноборони повідомили, коли погасять борги військовим. Ірта-Fax (версія для друку) 18 сентября 2021, 10:00

У Міноборони повідомили, коли погасять борги військовим

У Міноборони заявили, що рішення щодо коштів на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям ЗСУ може бути прийняте найближчим часом, а профінансувати всі види виплат, зокрема заборгованість із зарплат, Міноборони зможе в жовтні. Про це в п'ятницю, 17 вересня, заявила заступник міністра оборони Анна Маляр.

"Міноборони деякий час назад заявляло про те, що кошти, необхідні для проведення в повному обсязі одноразових обов'язкових видів виплат, виплати додаткової винагороди, введеної 29 липня 2020 року Постановою Кабінету Міністрів України № 741, інших додаткових виплат військовослужбовцям ЗСУ, передбачених законодавством, що не були враховані при прийнятті державного бюджету на 2021-й рік", - пояснила Маляр.

Вона зазначила, що зараз "питання вирішене". Зокрема, в Раду як невідкладний вже подали законопроект про внесення змін до ЗУ "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо реалізації соціальних заходів та інфраструктурних проектів ".

Він передбачає витрати зокрема і на покриття дефіциту в коштах на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям ЗСУ.

Голосування відбудеться найближчим часом, додали в Міноборони.

"Отже вже в жовтні Міноборони отримає можливість якомога швидше профінансувати всі передбачені законодавством види виплат військовослужбовцям в повному обсязі", - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, Міноборони заборгувало військовим 1,465 млрд гривень, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/09/2021-09-18-2.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024