Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
18 сентября 2021, 16:00

Україна відправить свій прапор на Місяць

Український прапор доставлять на Місяць в рамках місії українсько-британської компанії Spacebit. Про це в п'ятницю, 17 вересня, повідомляє Укроборонпром.

Зазначає, що сама місія запланована на весну 2022 року.

За словами засновника і виконавчого директора компанії Spacebit Павла Танасюка, доставка прапора нашої держави на супутник Землі стане символічним кроком і буде означати повернення України в ролі однієї з провідних країн у вивченні космосу.

"Для нас велика честь бути тією командою, завдяки якій прапор України вперше в історії з'явиться на поверхні Місяця і яка здійснить першу українську місію на супутник Землі", - додав він.

Він уточнив, що прапор України, який відправлять в космос, надрукований на 3D-принтері з українського титану. Під час його виготовлення була використана спеціальна технологія "зеленого", або безвідходного виробництва.

В "Укроборонпромі" розповіли, що на Місяць відправлять обладнання для дослідження грунту, випробування технології відбору зразків, збору інформації про теплові властивості і магнітне поле тощо.

"Спочатку вантаж потрапить в кратер Lacus Mortis на ближній стороні Місяця, а після - в темну пляму Oceanus Procellarum на поверхні небесного тіла, яка цікавить вчених", - сказано в повідомленні.

Датчики, вироблені на українських підприємствах, будуть збирати інформацію про радіаційний фон, а спеціальна камера буде транслювати відеострім з поверхні. Всі отримані дані будуть доступні вітчизняним ученим для розвитку космічних програм.


+Поширити: