Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
19 сентября 2021, 09:00

Pfizer відкликала онкогенний препарат проти куріння

Американська компанія Pfizer відкликала з продажу всі запаси препарату проти куріння Chantix (у Європі має назву Champix) після виявлення в ньому хімічних речовин, які можуть викликати онкологічні захворювання, пише Reuters з посиланням на прес-службу компанії 19 вересня.

Агентство зазначає, що Pfizer припинила поставки препарату в червні і попросила дистриб'юторів препарату зупинити продажі.

При цьому в компанії запевнили, що ризику швидкого розвитку хвороби у пацієнтів немає. Там рекомендували продовжувати приймати препарат за рецептом, а потім звернутися до лікаря для заміни на інші ліки.

Препарат був схвалений Федеральним агентством США з продуктів харчування і лікарських засобів у 2006 році. Його прописують особам від 18 років для допомоги в боротьбі з курінням. Зазвичай пацієнти приймають препарат від 12 до 24 тижнів.


+Поширити: