Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
19 сентября 2021, 13:00

На Харківщині встановили національний рекорд із пересвисту

У місті Валки на Харківщині 375 дорослих і дітей одночасно свистіли на традиційній глиняній іграшці - валківському свистку. Подію внесено до Національного реєстру рекордів України, повідомило в суботу, 18 вересня, агентство Укрінформ.

Як розповіла організатор рекорду, директор Валківської районної дитячої школи мистецтв Ольга Тимошенко, наймасовіший пересвист на глиняних звукових іграшках влаштували 16 вересня - до 375-річчя міста. Спеціально до свята організатори виготовили відповідну кількість свистків.

"У рекорді взяли участь усі охочі, від молодих учасників (від трьох років) до валківчан поважного віку. Це був пересвист, досить гучний. <...> Цей елемент культури - свисток - є нашим корінням, у кожному з нас є зерно гончара, гончарями Валківщина славилася", - зазначила Тимошенко.

У свою чергу керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова підкреслила, що особливо цінним є те, що рекордом стало саме звучання традиційної глиняної іграшки.


+Поширити: