Київ відреагував на поїздку "спостерігачів" у Крим на "вибори". Ірта-Fax (версія для друку) 20 сентября 2021, 14:30

Київ відреагував на поїздку "спостерігачів" у Крим на "вибори"

Присутність агентів російського впливу в анексуваний Крим для спостереження за "виборами" до Держдуми РФ - їх приватна ініціатива. Це не легітимізує незаконний виборчий процес на півострові. Про це сказав речник МЗС України Олег Ніколенко в коментарі агентству Інтерфакс-Україна в понеділок, 20 вересня.

"Розглядаємо приїзд агентів російського впливу на Кримський півострів як їх приватну ініціативу. Вони нікого не представляють, крім себе. Ця поїздка жодним чином не легітимізує незаконний виборчий процес", - заявив Ніколенко.

Він зазначив, що Росія видає бажане за дійсне, називаючи кількох маргінальних політиків "міжнародними спостерігачами" на "виборах" у Криму.

"Іноземні уряди чітко заявили, що не визнаватимуть підсумків російського голосування на тимчасово окупованих територіях України. Більш того, за нашою інформацією, наші партнери застерігали своїх політиків від відвідин Кримського півострова. Ніяких підстав ставити під сумнів консолідовану міжнародну позицію щодо Криму немає", - підкреслив Ніколенко.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що до Криму в якості "міжнародних спостерігачів" на "виборах" до Держдуми РФ прибули екс-депутат парламенту Франції Мішель Вуазен, депутат Національних зборів Франції Жером Ламбер, секретар Економічної і соціальної ради Сербії Душан Петрович.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/09/2021-09-20-11.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024