Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Криминал
20 сентября 2021, 16:00

Контррозвідка СБУ затримала зрадника, який допоміг РФ захопити повітряний простір при анексії Криму у 2014 році

Контррозвідники СБУ затримали у Херсонській області так званого заступника директора захопленого РФ міжнародного аеропорту «Сімферополь». Він сприяв російським військам у контролі повітряного простору над анексованою АР Крим, про це повідомляє прес-служба відомства.

Крім того, йдеться в повідомленні, у 2014 році зловмисник брав участь у захопленні українських стратегічно важливих об’єктів на території півострова. Серед них – міжнародний аеропорт і регіональний підрозділ «Кримаерорух».

За даними слідства, затриманий є колишнім військовослужбовцем Збройних Сил України. У 2011 році він був завербований російськими спецслужбами і отримав паспорт громадянина РФ.

Під час анексії українського півострову зловмисник входив до складу незаконного збройного формування так званої «Самооборони Криму».

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України і обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Заходи із викриття правопорушень проводились спільно з Головним управлінням Національної поліції в АР Крим і м. Севастополь та за процесуального керівництва прокуратури АР Крим і м. Севастополь.


+Поширити: