Керівників двох наукових інститутів звинувачують у розтраті 42 млн. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
20 сентября 2021, 19:00

Керівників двох наукових інститутів звинувачують у розтраті 42 млн

Колишньому гендиректору держустанови Інститут охорони грунтів, а також екс-керівнику держпідприємства Головний науково-дослідний та проектний інститут землеустрою оголосили про підозру в службовій підробці і розтраті бюджетних коштів. Про це в понеділок, 20 вересня, повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, державні інститути проводили загальнонаціональну грошову оцінку земель сільгосппризначення за бюджетні кошти, на які з державного бюджету було виділено 140 млн грн. Оцінка складалася з декількох етапів, один з яких - грунтові обстеження.

"З метою створення видимості діяльності з оцінки земель в офіційні документи були внесені недостовірні дані про кількість відібраних зразків ґрунту і вартості цих робіт. Насправді роботи виконувалися частково або взагалі не проводилися. Внаслідок дій посадовців державі було завдано збитків на суму близько 42 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що викриття проводили прокурори спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції при оперативному супроводі Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.


+Поширити: