20 сентября 2021, 10:30

Набрали чинності нові карантинні правила

В Україні в понеділок, 20 вересня, набрали чинності нові карантинні обмеження. Вони передбачені відповідною постановою Кабінету Міністрів України від 13 вересня.

Крім адаптивного карантину, який вводитиметься залежно від епідеміологічної ситуації в області, набудуть чинності також COVID-сертифікати.

Прийняті зміни передбачають, що COVID-сертифікат матиме дві опції (жовту або зелену позначку) і містити інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19. Так званий жовтий сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а "зелений" - про повний курс.

У разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки спрощено вимоги до роботи навчальних закладів. Вони працюватимуть за наявності не менше 80% працівників з "жовтими" або "зеленими" COVID-сертифікатами.

У той же час, обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не діють, якщо всі учасники (відвідувачі) і не менше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів і басейнів матимуть "жовтий" або "зелений" COVID-сертифікати.

Відзначається, що остаточне рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватися всіх карантинних обмежень, залишається за власником.

У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки навчальні заклади працюватимуть тільки в тому випадку, якщо 100% працівників мають "зелений" COVID-сертифікат.

Крім того, чинні обмеження червоного рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів і басейнів, "зеленого" COVID-сертифікату.

У той же час, особа, яка перетинає кордон України, за умови наявності "жовтого" або "зеленого" сертифікату про вакцинацію або одужання від COVID-19 може не проходити самоізоляцію. Це також стосується осіб, що прибувають із тимчасово окупованих територій.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/09/2021-09-20-4.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024