Зеленський зустрінеться з генсеками НАТО і ООН. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
20 сентября 2021, 12:30

Зеленський зустрінеться з генсеками НАТО і ООН

У ході свого візиту в США для участі в Генасамблеї ООН президент Володимир Зеленський зустрінеться з генеральними секретарями ООН і НАТО. Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в понеділок, 20 вересня, повідомив в ефірі одного з українських телеканалів.

"Президент їде в Нью-Йорк з чіткою метою: консолідувати ще більше підтримки миру для України. Це стосується питань протидії російській агресії, залучення інвестицій в Україну, боротьби з пандемією COVID-19", - заявив міністр.

Кулеба підкреслив, що Генеральна асамблея ООН є авторитетним міжнародним майданчиком, до якого прикута увага всього світу. Крім того, це можливість провести ряд важливих двосторонніх і багатосторонніх зустрічей у штаб-квартирі ООН.

"Президент України зустрінеться і з генеральним секретарем ООН, і з генеральним секретарем НАТО, і з лідерами кількох важливих держав, проведе окрему зустріч з іноземними інвесторами. Це буде дуже насичений візит, який розписаний буквально по хвилинах", - зазначив глава МЗС.

Кулеба зазначив, що червоною ниткою участі Президента в ГА ООН і переговорів на всіх рівнях буде тема Криму.

"Це дуже важливо. По-перше, ми дуже успішно запустили Кримську платформу. По-друге, Крим є питанням номер один для нашої держави і дипломатії. Буде непроста розмова з генеральним секретарем ООН на цю тему, адже ми хочемо бачити велику залученість ООН до питань Криму", - сказав він.

Кулеба також поділився очікуванням позитивних результатів для України за підсумками візиту і переговорів перших осіб.

За його словами, "Президент буде домовлятися зі своїми візаві про конкретні речі у сферах безпеки, політики та економіки".

Як відомо, Зеленський та українська делегація відвідає США, де протягом 21 і 22 вересня візьме участь у відкритті 76 сесії Генеральної асамблеї ООН.


+Поширити: