21 сентября 2021, 10:00

Український математик переміг у конкурсі ЄС для молодих вчених

Єврокомісія оголосила результати проведення 32-го конкурсу ЄС для молодих вчених. Одним з головних переможців став українець з Кам'янця-Подільського Ілля Наливайко. Про це йдеться в повідомленні на сайті Єврокомісії.

Дослідник отримав премію за науково-дослідну роботу в галузі математики під назвою Властивості можливих контрпродуктів до гіпотези Сеймура про друге сусідство.

"Європейська комісія оголосила переможців 32-го конкурсу ЄС для молодих вчених, причому найвищі нагороди присуджені шести проектам з Болгарії, Німеччини, Ірландії, Іспанії, Туреччини та України. Переможці отримають 7000 євро за кожен з цих проектів в галузі науки, техніки, інженерії та математики, а також в галузі соціальних наук", - зазначено в повідомленні.

Зазначається, що цьогоріч в конкурсі брали участь 158 молодих науковців з 34 країн, вік яких від 14-20 років. Вони представили 114 проектів.

Призовий фонд у розмірі 93 000 євро був розподілений між 18 основними переможцями, імена яких оголосили напередодні під час церемонії в Університеті Саламанки в Іспанії. До цього вони протягом двох днів віртуально змагалися.

До слова, торік Ілля Наливайко зайняв третє місце на третьому етапі Всеукраїнського конкурсу, де захистив науково-дослідну роботу студентів-членів МАНУ з науковими дослідженнями на тему Дослідження гіпотези Сеймура з використанням тонкої функції.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/09/2021-09-21-2.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024