Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
24 сентября 2021, 14:00

Шмигаль звинуватив Газпром у зростанні цін на газ

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль звинуватив Газпром у зростанні цін на газ в Європі. З такою заявою він виступив у ході години запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю, 24 вересня.

"Те, що ми бачимо з цінами на газ на європейських біржах, - це енергетична війна, яку Газпром розв'язав для шантажу і введення в експлуатацію Північного потоку-2. Це очевидний факт, який підтверджується і зменшенням експорту з боку російського монополіста в порівнянні з попередніми роками, і відмовою від бронювання додаткових потужностей української газотранспортної системи", - сказав Шмигаль.

При цьому він запевнив, що для українців газ в опалювальному сезоні не подорожчає, а на компенсацію різниці в тарифах виділять понад 30 млрд грн.

"Уряд працює над питанням компенсації різниці в тарифах для теплокомуненерго за попередні періоди, а також над питанням реструктуризації тієї заборгованості, яка існує на цих підприємствах. Більше 30 млрд грн буде перераховано теплокомуненерго, щоб цю різницю компенсувати. Заяви про те, що уряд когось залишає один на один з проблемами, - це популістська риторика, яка не має відношення до реальності", - сказав Шмигаль.


+Поширити: