Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
24 сентября 2021, 14:30

В УЗ знайшли ризики і порушення на 60 млрд

Державна аудиторська служба виявила на держпідприємстві Укрзалізниця фінансових порушень, зовнішніх і внутрішніх ризиків на загальну суму 61,4 мільярда гривень. Про це повідомляє Марлін з посиланням на звіт ДАСУ про перевірку Укрзалізниці за 2017 - 2020 роки.

Йдеться про:

фінансові порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 1,3 млрд грн;

ризиковані операції, що призвели до недоотримання доходів або зайвих витрат на суму 29,9 млрд грн, можуть призвести до втрат на суму 1,6 млрд грн;

порушень у сфері закупівель - 21,5 млрд грн,

інші порушення і недоліки - 7,2 млрд гривень.

Так, наводяться деякі подробиці порушень.

Наприклад, у 2018 році Укрзалізниця повинна була закупити вантажні вагони на 150 млн доларів за кредитом Європейського банку реконструкції та розвитку. Проект стартував, проте до кінця його не довели з невідомих причин.

Укрзалізниця відмовилася від кредиту і при цьому заплатила 75 млн гривень за транзакцію цих грошей.

У звіті згадується і про безоплатне надання послуг Укрзалізниці та її філій контрагентами на суму 108 млн гривень, списання 35 млн доходів компанії за відсутність претензійної роботи юристів, сплату 113 млн грн санкцій за невиконання Укрзалізницею умов договорів.

Також у звіті йдеться, що на роботу членів наглядової ради Укрзалізниця офіційно витратила 63 млн гривень.

"Разом з тим без укладення відповідних актів АТ Укрзалізниця з корпоративних карт філії Центр сервісного забезпечення здійснені витрати на утримання окремих членів наглядової ради на суму 15 млн гривень", - наголошується в документі.

Фінансові кошти були витрачені на авіаквитки, проживання та харчування членів наглядової ради.

У документі говориться, що компанія так і не сплатила 956 млн гривень дивідендів до державного бюджету від чистого прибутку за 2018 - 2019 роки. Таким чином, держава недоотримала майже мільярд гривень, а Укрзалізниці загрожує пеня.


+Поширити: