14 октября 2021, 12:00

П'ять областей на межі червоної зони

Станом на четвер, 14 жовтня, вже 17 областей України відповідають показникам "помаранчевої" зони адаптивного карантину. Решта регіонів перебувають в "жовтій" зоні. Про це свідчать дані на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Повідомляється, що за минулу добу "помаранчевий" список поповнився Миколаївською та Тернопільською областями. Таким чином, цій зоні відповідають:

Зазначимо, "помаранчева" зона не містить додаткових обмежень, але є сигналом про наближення регіону до "червоної". На передостанньому рівні епідемічної небезпеки місцеві органи влади можуть вводити додаткові заходи.

Також заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі Українського радіо повідомив, що на межі червоної зони епідемічної небезпеки перебувають Житомирська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька та Харківська області.

А Херсонська область з 15 жовтня буде переведена в червоний рівень епідемічної небезпеки, відповідне рішення вже прийнято.

"Поки вдається ситуацію втримати або за рахунок розгортання додаткових ліжок, або ресурсів системи охорони здоров'я, або за рахунок включення нових механізмів з тестування. Але ситуація поступово погіршується", - додав заступник міністра.

Кузін також повідомив, що Міністерство охорони здоров'я очікує пікових навантажень на систему охорони здоров'я в другій половині листопада.

Коментуючи високі показники смертності внаслідок COVID-19 в останні дні, Кузін зазначив, що це пов'язано, зокрема, тим, що зараз поширений штам Дельта, який є більш агресивним і заразним.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/10/2021-10-14-2.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024