ЄC "практично зупинив" потік мігрантів до Білорусі. Ірта-Fax (версія для друку) 25 ноября 2021, 14:00

ЄC "практично зупинив" потік мігрантів до Білорусі

Президент Євроради Шарль Мішель заявив, що Європі вдалося практично зупинити потік мігрантів до Білорусі. Про це він сказав депутатам Європарламенту у Страсбурзі, повідомляє Голос Америки у четвер, 25 листопада.

"Наша єдність та спільні дії принесли результат. Ми практично зупинили потік мігрантів до Білорусі. Натовпи значно зменшено. Цей напад не вивів нас з рівноваги, і ми зберігаємо пильність і дієвість", - сказав Мішель.

Крім того, представники 27 країн ЄС затвердили розширення санкцій проти Білорусі, проте поки що документ не оприлюднено.

Шарль Мішель визнав, що гуманітарна проблема з мігрантами в Білорусі залишається невирішеною, хоча місцева влада і надала тимчасовий притулок значній кількості мігрантів через холоди.

"Ми повинні домогтися, щоб тим, хто там страждає, було надано допомогу", - наголосив Мішель і додав, що "Білорусь співпрацювала з Іраком в організації рейсів для повернення додому кількох сотень іракців".

Чиновник резюмував, що зараз "ще зарано робити висновки, чи йдеться про справжню зміну позиції (білоруської влади - ред.)", тому ЄС зберігає обережність.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/11/2021-11-25-11.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024