ООН дала прогноз щодо населення України до 2050 року. Ірта-Fax (версія для друку) 28 ноября 2021, 12:00

ООН дала прогноз щодо населення України до 2050 року

Україна перебуває серед країн-лідерів у світі за темпами скорочення населення. До 2050 року вона може зменшитись до 35 млн осіб. Про це йдеться в аналітичній довідці ООН Демографічні процеси, оприлюдненій у неділю, 28 листопада.

"Низький коефіцієнт народжуваності, високий рівень смертності та постійне зростання рівня зовнішньої міграції руйнують людський капітал України, а отже, і основу для сталого розвитку", – йдеться у довідці.

Її автори наголошують, що недостатній рівень добробуту та відсутність у жінок можливостей поєднувати кар'єру та догляд за дітьми залишаються одним із факторів, які заважають українцям мати бажану кількість дітей.

Як зазначається у довідці, поширеність в Україні поведінки з високим ступенем ризику та неінфекційних хвороб є одними з основних причин одного з найвищих рівнів смертності в Європі, особливо серед чоловіків. Близько третини українців помирають віком до 65 років. Більше половини цих смертей можна запобігти.

За даними приблизних підрахунків, за межами країни постійно перебувають близько 3 млн українських працівників, і їх чисельність, ймовірно, зростатиме і надалі.

Населення України є одним із тих, які швидше старіють у Європі, зокрема, більш ніж п'ята частина населення віком від 60 років і ця частка, за прогнозами, зросте до 36% до 2050 року. Це є причиною зростання видатків на охорону здоров'я та пенсії, що навантажує державний бюджет.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/11/2021-11-28-4.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024