Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Политика
29 ноября 2021, 16:30

Переговори "Нормандії" зайшли в глухий кут

Переговори в нормандському форматі зайшли в глухий кут, вважає голова МЗС України Дмитро Кулеба. Про це він сказав в інтерв'ю Delfi, яке опублікував сайт відомства в понеділок, 29 листопада.

Причиною ситуації він назвав відмову РФ організувати саміт.

"Росія має бути в переговорному процесі, щоб домовитися в нормандському форматі. Коли ми бачимо, як вони ставляться до контактів у нормандському форматі і роботи Тристоронньої контактної групи, ми розуміємо, що Росія справді не зацікавлена ​​у цих форматах, щонайменше", - каже Кулеба.

За його словами, нормандському формату також зашкодила публікація Росією дипломатичного листування із Францією та Німеччиною - це "є черговим ударом по цьому формату і довірі в його рамках".

"Але Україна налаштована дотримуватись цього формату і продовжуватиме шукати шляхи залучення Росії, безумовно, не поступаючись її тиску", - відзначив міністр.

Також Кулеба додав, що також заблоковано переговори в Тристоронній контактній групі.

"ТКГ заблокована, Нормандський формат поки що нормально не функціонує, оскільки Росія відмовляється проводити його саміт або міністерську зустріч", - відзначив міністр.


+Поширити: