29 ноября 2021, 16:00

ОП підтримав пропозицію Ердогана про посередництво

Офіс президента підтримує ідею президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана про посередництво між Україною та Росією. Про це у понеділок, 29 листопада, заявив радник голови ОП Михайло Подоляк, пише РБК-Україна.

"Безумовно, ми вітаємо всі зусилля, спрямовані на пошук оптимального рішення для повернення миру в Україну, для звільнення людей, які утримуються в полоні або які потрапили до найважчих життєвих умов у зв'язку з багаторічними агресивними діями проксі-груп РФ. І тим більше ми вітаємо зусилля такого потужного гравця, яким сьогодні є Туреччина на глобальному політичному ринку", – сказав він.

Подоляк відзначив авторитет Туреччини на міжнародній арені.

"Президенти Зеленський та Ердоган неодноразово обговорювали те, що можна зробити для ефективної стабілізації ситуації в нашому регіоні. Принагідно зауважу, що турецький президент у контактах зі своїм російським колегою незмінно намагається позначити проблеми регіональної безпеки. Особливо в тих аспектах, які стосуються долі кримських татар", - наголосив представник ОП.

Подоляк нагадав, що нещодавно Ердоган передав президенту РФ Володимиру Путіну список кримських татар, на звільненні яких наполягає Україна.

"Є й інші такі приклади, у тому числі й дуже делікатні, які поки не підлягають публічному озвучуванню. Ми дуже цінуємо цю активність президента Ердогана і вдячні за неї. І було б правильним, щоб російська сторона не відкидала посередницьких зусиль президента Туреччини. Ці зусилля справедливі, збалансовані та відображають інтереси всього нашого регіону загалом", - додав він.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/11/2021-11-29-14.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024