У США рекомендують всім дорослим робити бустерну дозу вакцини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
30 ноября 2021, 13:00

У США рекомендують всім дорослим робити бустерну дозу вакцини

Центри контролю та профілактики захворювань США (CDC) рекомендують усім дорослим громадянам отримувати бустерну дозу вакцини проти COVID-19. До такого висновку експерти прийшли з огляду на загрозу нового варіанту коронавірусу - омікрон. До цього CDC рекомендували отримувати бустер особам віком від 50 років і тим, у кого є супутні чи хронічні захворювання.

"Останні дані свідчать, що з часом вакцинація стає менш ефективною, особливо для людей у ​​віці 65 років і старше, а також для запобігання зараженню або легшого захворювання... Дані клінічних випробувань показали, що ревакцинація підвищила імунну відповідь", - йдеться у повідомленні на сайті регулятора від 29 листопада. Як зазначається у ньому, тепер усі люди віком від 18 років повинні пройти ревакцинацію через 6 місяців після щеплення Pfizer чи Moderna, або через 2 місяці після вакцинації препаратом Johnson & Johnson's.

Директорка CDC Рошель Валенскі зазначила, що нова рекомендація враховує появу омікрон-варіанта коронавірусу, який ще не був ідентифікований в США, але неминуче потрапить в країну. "Посилене тестування допоможе нам швидко виявити омікрон", - цитує її агенція AP.

США - одна з країн, які найбільше постраждали від коронавірусу. З початку пандемії, за даними порталу Worldometer, там зареєстровано понад 49,3 мільйона випадків зараження, понад 800 тисяч інфікованих померли. Всього в країні проживає близько 330 мільйонів осіб.


+Поширити: