30 ноября 2021, 12:00

Вторгнення РФ в Україну: Кулеба назвав найгірший сценарій

Кремль розглядає можливість вторгнення в Україну для кардинальної зміни балансу сил у регіоні. При цьому Росія має намір зробити це, оскільки європейські союзники України зайняті внутрішніми проблемами. На цьому наголосив глава МЗС України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу з журналістами.

"За гіршого сценарію Росія може спробувати підірвати архітектуру безпеки, яка склалася в період після "холодної війни" в Європі, і перекроїти кордони силою, як це вже було в 2008 році в Грузії та в 2014 році, коли вона анексувала Крим і почала війну на Донбасі", - сказав він.

Міністр вважає, що президент РФ Володимир Путін розглядає таку можливість у цей період, оскільки українські союзники – Франція та Німеччина – зосереджені на внутрішніх справах. У Німеччині нещодавно відбулися вибори і тільки сформувався новий уряд, а у Франції вибори відбудуться дуже скоро.

"Російський політичний проект Північний потік-2 перебуває на стадії сертифікації. Володимир Путін вважає, що зараз Захід слабкий і вразливий. Він може бути впевнений, що настав час змінити баланс сил на свою користь. Я вважаю, що ми повинні довести, що він помиляється. Ми повинні стримувати Росію та демотивувати її щодо подальшої агресії", - заявив Кулеба.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/11/2021-11-30-6.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024