Антиукраїнський контент: СБУ знешкодила велику ботоферму. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
01 декабря 2021, 15:30

Антиукраїнський контент: СБУ знешкодила велику ботоферму

У Києві викрито ботоферму, яка розповсюджувала антиукраїнський контент. Зловмисники створили та керували майже шістьма тисячами ботів. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"За даними слідства, до групи входило дев'ять мешканців Києва. Вони розробили та використовували спеціалізовані програми та обладнання, що дозволяє керувати ботами", - йдеться у повідомленні.

Так, за допомогою програм можна було автоматично реєструвати нові облікові записи та наповнювати контентом їхні профілі. Також штучний інтелект дозволяв одночасно адмініструвати велику кількість користувачів соцмереж.

Верифікувалися акаунти за підробленими документами громадян України.

Ботів використовували для поширення рекомендованих публікацій та коментарів. Переважно контент був спрямований на посилення протестних настроїв в Україні, зокрема, антивакцинаторських.

Боти розміщували і рекламу шахраїв, які залучали користувачів на фішингові сайти банківських установ, міжнародних брокерських проектів та онлайн-казино. Усе це робилося для викрадення коштів.

"Встановлено також, що ділки перебували у змові з власниками шахрайських кол-центрів, регулярно "постачаючи" їх новими "клієнтами" з-поміж своїх читачів. За попередньою інформацією, за кожну жертву зловмисники отримували грошову винагороду", - додали в СБУ.

У ході обшуків було вилучено понад 500 підроблених електронних копій документів, що засвідчують особу громадян України; обладнання та програмне забезпечення, що дозволяє одночасно анонімно адмініструвати велику кількість облікових записів; понад 100 банківських карток, які використовувалися для анонімізації платежів, отриманих за надані протиправні послуги.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) та ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їхнього виготовлення) КК України.


+Поширити: