Росія вимагатиме гарантій нерозширення НАТО. Ірта-Fax (версія для друку) 01 декабря 2021, 17:00

Росія вимагатиме гарантій нерозширення НАТО

На переговорах зі США і НАТО Росія вимагатиме довгострокових домовленостей, які виключають просування Альянсу на схід. Про це заявив президент РФ Володимир Путін у середу, 1 грудня.

"Перед нашою дипломатією зараз стоїть першочергове завдання - домагатися надання міцних, надійних і довгострокових гарантій безпеки. У діалозі зі Сполученими Штатами і їхніми союзниками будемо наполягати на складанні конкретних домовленостей, які не дадуть НАТО ніякого подальшого просування на схід і не призведуть до розміщення загрозливих для нас систем зброї в безпосередній близькості до території Росії", - сказав Путін і запропонував західним країнам "почати із цього приводу предметні переговори".

"Надто відзначу, що нам потрібні, наголошу, правові, юридичні гарантії безпеки", - додав Путін і стверджує, що усні зобов'язання такого плану західні партнери виконати відмовилися - каже, "все було зроблено навпаки".

"Ми для себе жодних особливих умов не вимагаємо: розуміємо, що будь-які домовленості мають враховувати інтереси Росії та всіх держав Євроатлантики", - сказав Путін.

"Росія зацікавлена ​​в розбудові конструктивної взаємодії з розвитку рівноправної міжнародної співпраці, і це незмінно є головним постулатом російської зовнішньої політики. Сподіваюся, що ви донесете цей сигнал до керівництва своїх держав", - резюмував президент РФ.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/12/2021-12-01-16.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024