В Україні з'явиться економічний паспорт. Ірта-Fax (версія для друку) 01 декабря 2021, 11:00

В Україні з'явиться економічний паспорт

Президент Володимир Зеленський внесе до Верховної Ради законопроект про економічний паспорт українця. Про це він заявив у ході виступу у парламенті у середу, 1 грудня.

"Я хочу подякувати Верховній Раді - вчора ми проголосували дуже важливий податковий закон №5600, який збільшує ренту: плату за використання природних ресурсів України, кожного українця. Ми надішлемо ці кошти на наших дітей. Тому до 10 грудня цього року вперше за всю історію я внесу законопроект про економічний паспорт українця", - заявив президент.

Згідно з ініціативою, кошти від плати за використання надр накопичуватимуться на персональних рахунках дітей громадян України, які після досягнення повноліття вони зможуть використати для здобуття освіти в Україні чи купівлі власного житла.

"Завдяки цим двом законам, нарешті, наші чи чиїсь олігархи стануть справжніми інвесторами у майбутнє наших дітей - я їх вітаю. І це буде вперше за роки нашої незалежності", - додав Зеленський.

Також президент анонсував програму видачі споживчих кредитів усім чесним платникам податків-фізособам під 5%.

"Скоро ми запускаємо програму "Українська мрія", за якою кожен громадянин нашої держави, який чесно сплачує податки, зможе отримати кредит за ставкою 5% у гривні", - сказав він.

Кредити будуть видані для купівлі нерухомості, електромобілів та здобуття освіти чи зміни професії.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/12/2021-12-01-4.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024