Рада на рік продовжила закон про особливий статус ОРДЛО. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
02 декабря 2021, 14:00

Рада на рік продовжила закон про особливий статус ОРДЛО

Верховна Рада на рік продовжила закон про особливий статус окупованого Донбасу. Рішення підтримали 317 нардепів на засіданні, яке відбулося в четвер, 2 грудня.

Законопроект пропонує в статті 1 закону Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей число "2021" замінити числом "2022".

Як сказано в пояснювальній записці, це дозволить створити додаткові часові можливості для реалізації законодавчих умов, спрямованих на мирне врегулювання в окремих районах ОРДЛО на основі принципів і норм міжнародного права й Статуту ООН.

Законом про особливий статус Україна гарантує "недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності і покарання осіб – учасників подій на території Донецької та Луганської областей".

Також гарантується вільне використання, вивчення та підтримка російської мови у суспільному і приватному житті. У свою чергу, органи місцевого самоврядування в ОРДЛО повинні сприяти використанню російської мови у сфері освіти, ЗМІ, судочинстві, економічній та соціальній діяльності тощо.


+Поширити: