Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
03 декабря 2021, 13:30

Зеленський та Трюдо обговорили агресію РФ

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Політики обговорили ризик дестабілізації та можливе вторгнення РФ в Україну. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зеленський подякував співрозмовнику за щиру підтримку.

"Це особливо важливо і помітно останні вісім років, коли Канада рішуче виступає проти агресії з боку РФ", - сказав президент.

Він поінформував Трюдо про ситуацію на кордонах нашої держави. Сторони оцінили загрози безпеки в Україні та навколо неї, зокрема, пов'язані з ризиком дестабілізації суспільно-політичної ситуації.

"Було наголошено на важливості скоординованої реакції на підтримку України з боку міжнародної демократичної спільноти. Зокрема сторони погодилися з необхідністю розробки механізмів посилення економічного, політичного та санкційного тиску на Росію у разі ескалації агресії", - наголосили у прес-службі.

Окрім цього, політики обговорили перспективу лібералізації візового режиму для українців, необхідність розширення Угоди про вільну торгівлю. Також у розмові зайшла мова про подальшу тісну координацію у питанні притягнення до відповідальності винних у катастрофі Boeing 737 під Тегераном. У підбитому ракетою літаку 138 пасажирів були громадянами чи резидентами Канади.


+Поширити: