Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
05 декабря 2021, 12:00

Рєзніков назвав наслідки вторгнення в Україну для Європи

Світова спільнота має переконати Росію, що їй доведеться дорого заплатити у разі наступу на Україну. Про це заявив міністр оборони України Олексій Рєзніков у своїй публікації на сторінках видання Atlantic Council.

На думку глави оборонного відомства, атака на Україну загрожує серйозними негативними політичними, економічними та соціальними наслідками для всього світу, особливо для Європи. При цьому однією з проблем стане масова міграція.

"Раптова поява від трьох до п'яти мільйонів українських біженців, які рятуються від російського вторгнення, буде лише однією з багатьох серйозних проблем, з якими зіткнеться європейське суспільство", - написав Резніков.

Крім того, продовжив міністр, почнуться збої в імпорті/експорті, а то й зовсім припиниться торгівля продуктами харчування та іншими товарами між багатьма країнами та Україною, а також з Росією.

Нарешті, попередив він, "велика війна" поклала б остаточний кінець заснованому на правилах міжнародному порядку, "відкривши двері в нову еру глобальної нестабільності, яка поставила б під загрозу десятиліття безпрецедентного миру на більшій частині Європи".

Таким чином, резюмував Резніков, Україна та її партнери мають продемонструвати Кремлю готовність протистояти йому.


+Поширити: