Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
06 декабря 2021, 15:00

Суд дав ДБР доступ до речей та документів НСТУ

Печерський районний суд Києва у рамках кримінального провадження дозволив Державному бюро розслідувань тимчасовий доступ до речей та документів Національної громадської телерадіокомпанії України. Про це у понеділок, 6 грудня, повідомляється на сайті Суспільного.

Зазначається, що слідчий попросив надати доступ у максимально стислий термін.

"Компанії нічого приховувати. Вся діяльність мовника відбувається згідно із законодавством, АТ НСТУ систематично відкрито звітує про свою діяльність, щороку проводить зовнішній аудит, постійні внутрішні перевірки. Громадський мовник готовий сприяти слідству та очікує на об'єктивне, всебічне та законне розслідування з боку правоохоронних органів. Разом з тим важливо, щоб розслідування відбувалося прозоро та не мало ознак будь-якого тиску на компанію", - йдеться у заяві мовника.

При цьому компанія сподівається, що надання "величезного обсягу речей та документів" не паралізує роботу телерадіокомпанії.

У липні цього року голова правління НСТУ Микола Чернотицький повідомляв, що з ДБР надійшов запит щодо надання копій угод щодо здійснення закупівель товарів, робіт та послуг з 2017 по 2019 роки включно. У запиті не зазначено, яке відношення до кримінального провадження має НСТУ, і яке значення для справи має інформація, запитана слідчим. Тому, заявив Чорнотицький, НСТУ фізично не може задовольнити запит без ухвали суду.


+Поширити: