Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
06 декабря 2021, 17:00

Білорусь відповіла на нові санкції країн Заходу

Білорусь у відповідь на санкції західних держав розширила списки осіб, яким заборонено в'їзд до країни. Також обмеження будуть прийняті за низкою товарів і до авіаперевізників із країн Євросоюзу і Великої Британії. Про це повідомляє сайт білоруського МЗС у понеділок, 6 грудня.

"В якості заходів у відповідь на незаконний зовнішній санкційний тиск, спрямований на підрив суверенітету Білорусі і погіршення добробуту білоруських громадян, з метою захисту національних інтересів уряд Республіки Білорусь прийняв рішення про введення заборони ввезення на територію країни низки товарів, що походять із держав, які застосовують незаконні антибілоруські санкції", - йдеться в повідомленні.

В МЗС запевнили, що відповідна постанова буде підписана в найкоротші терміни, також буде вжито необхідних заходів "для насичення внутрішнього ринку аналогічними товарами із дружніх країн".

Серед заходів у відповідь "на нелегітимні рестрикції на білоруську авіаційну галузь" аналогічні кроки обіцяють зробити проти авіаперевізників із країн ЄС та Великої Британії. Але конкретні авіакомпанії не уточнюються.

Ще один захід у відповідь – розширення списку осіб, "з країн, які на системній основі дискримінують білоруських офіційних осіб, журналістів і представників громадських організацій", яким буде заборонено в'їзд на територію Білорусі і Союзної держави.

"В якості одного з найістотніших заходів протидії зовнішньому тиску колективного Заходу і зміцнення своєї економічної безпеки Республіка Білорусь продовжить реалізацію Союзних програм і зміцнення економічної інтеграції з Російською Федерацією, а також вибудовування міцних торговельно-економічних зв'язків з партнерами по ЄАЕС та із країнами "ширшої дуги", - заявили в Мінську.

В МЗС також обіцяють "низку інших кроків непублічного характеру" і вказують, що обмеження приймаються у відповідь на введені проти Білорусі санкції і "можуть бути скасовані, якщо затягнені ними країни і групи країн відмовляться від ущербної логіки часів холодної війни, повернуться на шлях конструктивної співпраці на користь збереження миру і стабільності на європейському континенті і в повному обсязі виконуватимуть взяті на себе міжнародні зобов'язання”.

"Білорусь готова до врегулювання будь-яких наявних розбіжностей шляхом взаємоповажного діалогу і на основі врахування інтересів сторін", – резюмували в зовнішньополітичному відомстві.


+Поширити: