Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
06 декабря 2021, 13:00

США переконали ЄС у реальності російської загрози для України

Адміністрація президента США Джо Байдена переконала союзників у ЄС та НАТО у тому, що Росія може бути готовою до вторгнення в Україну. Цьому передував безпрецедентний обмін розвідданими про військові приготування Москви, повідомляє Financial Times.

Зазначається, що однією з таких країн є Німеччина.

"Тижні безперервної дипломатичної взаємодії США з європейськими урядами, підкріпленої обміном розвідданими, допомогли переконати деякі раніше скептично налаштовані столиці, включаючи Берлін, у тому, що Кремль незабаром може ввести свої війська в Україну", - йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що це стимулювало Європу на "підтримку ідеї необхідності серйозних загроз санкцій для стримування Кремля".

Повідомляється, що звіти розвідки США були передані членам НАТО та Євросоюзу дипломатичними каналами, а кількість матеріалів та деталей, якими поділилися решта 29 союзників з НАТО, було оцінено одним із джерел з офіційних осіб як "досить широке".

Разом з тим зазначено, що раніше рівень і повнота обміну розвідданими були викликані "первинним небажанням" деяких європейських союзників розглядати заяви США про підготовку Росії до вторгнення як такі, які "заслуговують на довіру".

Крім того, рішення США поділитися своїми розвідданими з європейськими державами та опублікувати публічні попередження пояснюється надією Вашингтона на те, що, заручившись підтримкою Заходу щодо санкцій, США підкреслять для Москви ціну будь-якої агресії. Повідомляється, що деталі санкцій та інших контрзаходів все ще обговорюються.

Розкриття раніше секретних деталей розпочалося на початку листопада напередодні зустрічі міністрів НАТО минулого тижня, де точилися дискусії про Україну. Повідомляється, що розвіддані допомогли перевести розмову з питання про те, чи реальна небезпека була, на питання про те, як найкраще стримувати загрозу.


+Поширити: