08 декабря 2021, 17:00

Зеленський очікує узгодження нового перемир'я

Президент Володимир Зеленський очікує, що на засіданні ТКГ у середу, 8 грудня, узгодять кілька питань, зокрема про різдвяне перемир'я. Про це він сказав на прес-конференції з прем'єр-міністром Хорватії Андрієм Пленковичем у Києві.

"Навіть зараз, коли ми зустрічаємося, у нас відбувається засідання Тристоронньої контактної групи, в якій сьогодні, хотілося б вірити, ми знайдемо вихід із складної ситуації, принаймні у трьох питаннях: це повернення до режиму припинення вогню, друге питання – це обмін полоненими і третє питання – відкриття КПВВ", - сказав президент.

Він зазначив, що на підконтрольних територіях Донбасу функціонують КПВВ, де люди можуть отримати адміністративні послуги.

"Ми очікуємо, що на тому боці вони також відкриють КПВВ для можливості людей перетинати лінію зіткнення. Особливо зараз, перед Різдвом, перед новорічними святами. Це дуже важливо з точки зору гуманітарної місії", - додав Зеленський.

За його словами, Україна використає всі найкращі світові практики для того, щоб зупинити війну, повернути людей та території.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/12/2021-12-08-11.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024