Шмигаль провів переговори з прем'єром Хорватії у Києві. Ірта-Fax (версія для друку) 08 декабря 2021, 17:30

Шмигаль провів переговори з прем'єром Хорватії у Києві

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прийняв у Києві главу уряду Хорватії Андрія Пленковича. Вони обговорили поглиблення співпраці між країнами у торговельно-економічній, туристичній галузях, у сфері цифровізації та освіти, повідомляє прес-служба Кабміну у середу, 8 грудня.

"Ми зацікавлені в активізації торговельно-економічного співробітництва з Хорватією як у традиційних галузях наших економік, подальшому усуненні бар'єрів у двосторонній торгівлі та спрощенні умов ведення бізнесу, так і у створенні двосторонньої співпраці за новими актуальними напрямками, зокрема у сфері цифровізації і координації зусиль у боротьбі з пандемією", – сказав Шмигаль.

За його словами, обидві країни мають значні перспективи розвитку двосторонніх торговельно-економічних відносин. Наразі спостерігається зростання обсягів товарообігу. Так, за дев'ять місяців 2021 року загальний оборот товарів та послуг між Україною і Хорватією склав $90,1 млн, що на більш ніж 24% більше за показники 2020 року.

Як зазначив Шмигаль, спільний інтерес для України і Хорватії може становити сфера інформаційних технологій і цифровізації. Він додав, що Україна прагне приєднатися до єдиного Європейського цифрового ринку, сучасних технологій і світового ринку.

"Цифровізація – один із основних векторів розвитку української економіки протягом наступних років. Переконаний, що наш досвід у цій сфері може виявитися корисним хорватським партнерам", – зазначив глава уряду.

За словами Шмигаля, перспективною для обох держав є активізація співпраці у металургійній та суднобудівній галузях, у сфері агробізнесу, зокрема іригації, а також у сфері енергетики. Він наголосив на важливості приєднання української енергосистеми до європейської ENTSO-E у контексті забезпечення енергетичної безпеки в Європі.

Своєю чергою, Андрій Пленкович зазначив, що Хорватія підтримує прагнення України до інтеграції в ЄС і прагне поділитися своїм досвідом. За його словами, Хорватія підтримуватиме присутність українських підприємств на хорватському ринку. Пленкович також додав, що вони сприятимуть відкриттю офісів хорватських туристичних агенцій в Україні.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/12/2021-12-08-12.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024