Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
08 декабря 2021, 13:00

РФ загрожує всьому міжнародному порядку

Можливе військове вторгнення Росії в Україну в Держдепі США вважають "серйозною помилкою" з далекосяжними наслідками. Про це 7 грудня заявив державний секретар США Ентоні Блінкен на заході Wall Street Journal.

Глава Держдепу також зазначив, що нинішня криза значно перевершує масштаби України, оскільки спроба Росії змінити кордони іншої країни силою є загрозою усталеному міжнародному порядку в цілому.

Блінкен дав зрозуміти, що США для зниження загрози, як і раніше, віддають перевагу дипломатичним засобам, хоча готові і до заходів іншого характеру, якщо дипломатія не дасть результату. Учорашнє попередження президента Байдена російському лідеру Володимиру Путіну про наслідки вторгнення в Україну має "вплинути на ухвалення майбутніх рішень президента Путіна", - сказав держсекретар.

Також Блінкен провів паралель між ескалацією біля кордонів України зі спробами Китаю змінити глобальну систему у своїх інтересах, зокрема ймовірною агресією проти Тайваню. Він сказав, що США й надалі мають намір забезпечувати Тайваню засоби для самозахисту.


+Поширити: