Вчені розповіли про особливості штаму Омікрон. Ірта-Fax (версія для друку) 09 декабря 2021, 13:30

Вчені розповіли про особливості штаму Омікрон

Штам коронавірусу Омікрон у 4,2 рази заразніший за Дельту, і може обходити вроджений імунітет або вироблений після вакцин. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на дослідження Міністерства охорони здоров'я Японії.

Наголошується, що дослідження проводилося під керівництвом професора Кіотського університету Гіроші Нішіури, який проаналізував дані геному вірусу з Південної Африки.

"Омікрон передається частіше і може обходити як природний імунітет, так і побудований вакцинами", - заявив Нішіура, представляючи в міністерстві результати дослідження.

Він навів приклад Південно-Африканської Республіки, де фіксується близько 20 тисяч захворювань на день після повідомлення про перший випадок зараження Омікроном.

"Рейтинг вакцинації в країні був менший за 30%, тому заразилося так багато людей. Нам потрібно уважно стежити за майбутніми трендами, щоб побачити, чи станеться те саме в країнах з високим рівнем вакцинації", - зазначив учений.

Разом з тим захворювання при зараженні новим штамом на сьогоднішній день протікає в основному в легкій формі, тяжких випадків хвороби спостерігається мало, йдеться в дослідженні.

ЗМІ зазначає, що дослідження японських вчених пройшло рецензування інших вчених та опубліковане в авторитетному медичному журналі.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2021/12/2021-12-09-10.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024