Суд заарештував акції заводу Більшовик. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
13 января 2022, 10:30

Суд заарештував акції заводу Більшовик

Державне бюро розслідувань проводить розслідування у рамках справи щодо можливих зловживань посадових осіб Фонду держмайна України під час приватизації АТ Перший київський машинобудівний завод (ПКМЗ, раніше - завод Більшовик) у Києві. Про це повідомляється на сайті ДБР у четвер, 13 січня.

"11 січня 2022 року слідчий суддя за клопотанням сторони звинувачення наклав арешт на 100% статутного капіталу Першого київського машинобудівного заводу з метою збереження зазначеного речового доказу", - йдеться у повідомленні.

У відомстві заявили, що наразі слідчі встановлюють всі обставини незаконного відчуження зазначеного заводу із державної власності за заниженою вартістю. Стверджується, що це завдало економічних збитків державним інтересам.

"Експертиза встановила, що звіт про оцінку майна, використаний для визначення вартості акцій заводу, не відповідає вимогам законодавства. Це могло негативно вплинути на достовірність такої оцінки", - зазначили в ДБР.

Наразі триває досудове розслідування за статтею про зловживання владою або службовим становищем (ч.2. ст.364 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до 3 років.


+Поширити: