Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Общество
22 июня 2022, 16:00

Українці, які постраждали від військової агресії росії зможуть отримати компенсацію

Постраждалі від російської агресії можуть розраховувати на компенсацію до 30 тис. євро. Про це повідомляє міністерство цифрової трансформації України.

"Для цього потрібно подати заяву до Європейського суду з прав людини протягом чотирьох місяців від моменту, коли ви постраждали від російської агресії, проте не пізніше від 16 січня 2023 року. Також можна заповнити заяву за родича, якщо він не може подати її самостійно. Термін розгляду заяви може становити від одного року" - йдеться в повідомленні.

Для того, аби подати заяву, потрібно заповнити форму на сайті espl.com.ua.

"Завантажте документ на комп‘ютер, роздрукуйте, покладіть у конверт та наклейте на нього адресу ЄСПЛ (вона сформується автоматично при заповненні заяви на сайті). Надішліть заяву в одному з відділень Укрпошти (для відправника послуга безоплатна)" - зазначають в міністерстві.

Електронну заяву для формування заяви до Європейського суду з прав людини реалізовано швейцарсько-українською Програмою EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та Українською Гельсінською спілкою з прав людини.


+Поширити: