Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Происшествия / Региональные
21 вересня 2022, 14:45

ГУР: Тренувальні табори для "зеків" окупанти організували в Торезі

Джерело: Українські Новини

У тимчасово окупованому Торезі російські окупанти організували тренувальний табір для "зеків", а на Єнакіївському металургійному заводі не залишилося працівників. Тому підприємство припиняє роботу. Про це повідомляє ГУР Міноборони.

На полігоні поблизу тимчасово окупованого Тореза російські окупанти облаштували тренувальний табір для засуджених. Наразі йде доставка до табору "особового складу".

"Розпочато набір до складу окупаційних військ ув'язнених, які утримуються в закладах позбавлення волі на території "ДНР". "Новобранці" мають поповнити склад так званого батальйону "Сомалі", 100-ї окремої мотострілецької бригади та 9-го окремого мотострілецького полку з Росі", - розповіли в ГУР.

Потенційних "контрактників" відбирають за фізичними критеріями та досвідом бойових дій. Кримінальна стаття та термін ув'язнення не впливають на відбір. Водночас відзначається невелика кількість охочих підписати контракт.

Також влада так званої "ДНР" скасувала дію раніше виданих документів про відстрочку/звільнення від мобілізації. Тому планується "мобілізувати" від 200 до 500 працівників Єнакіївського металургійного заводу. Через нестачу персоналу виробництво на заводі "тимчасово припиняється".

Жителі окупованих районів Донецької області, які перебували у складі окупаційних військ, після втечі з Харківської області отримали короткострокові відпустки - до 17 вересня. Але у зазначений термін більше половини мобілізованих не прибуло на місце збору до військової частини Тореза.

А в окупованому Криму заборонили чоловікам виїзд без дозволу військового комісара. Для оформлення необхідних документів необхідно повідомляти мету виїзду, місцезнаходження та строки повернення до місця реєстрації.

Нагадаємо, на початку вересня у Луганській обласній військовій адміністрації повідомили, що росіяни посилюють мобілізацію чоловіків у Луганській області.

Окупанти мають намір закликати до "армії" так званої "ЛНР" ще 10 тисяч людей.

А сьогодні, 19 вересня, радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко розповів, що у Мангуші Донецької області росіяни почали відловлювати чоловіків для їхньої подальшої мобілізації.

Ми також повідомляли, що в неділю, 18 вересня, влада окупованого Росією Криму розпочала перевірку готовності до мобілізації.


Ірта-fax
+Поширити: