Євросоюз готує нові санкції проти росії через організацію «референдумів» в Україні. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Происшествия
21 вересня 2022, 16:00

Євросоюз готує нові санкції проти росії через організацію «референдумів» в Україні

Європейський Союз готує новий пакет санкцій з реагування на злочинні дії росії — організацію «референдумів» на тимчасово захоплених територіях, звірства проти мирного населення України, а також на часткову мобілізацію, оголошену сьогодні президентом рф.

Про це у Брюсселі на брифінгу сказав речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вже говорили, що такі дії матимуть наслідки з нашої сторони. Цього тижня увага прикута до подій у Нью-Йорку, до ГА ООН. Але країни-члени вже провели координаційну зустріч, де були обговорені шляхи реагування ЄС на продовження війни (росії) проти України. Це включає всі аспекти цієї агресії - «референдуми», скоєні злочини, знаходження масових поховань, таких як в Ізюмі. Безумовно, це також включає реагування на оголошення часткової мобілізації в росії», - сказав Стано.

Він зауважив, що всі ці елементи були обговорені між країнами-членами, але таке обговорення на цьому етапі конфіденційне. Тож інформація про рішення буде оприлюднена, «коли прийде час».

Як повідомлялося, напередодні високий представник ЄС Жозеп Боррель поширив заяву із засудженням оголошених росією «референдумів» на тимчасово захоплених територіях України та визнав їх правову нікчемність. Водночас у цій заяві йдеться, що ЄС зважує на нові обмежувальні заходи проти рф у зв’язку із продовженням війни проти України.

20 вересня ватажки "л/днр" та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили "референдуми про приєднання до росії" та призначили їх на 23-27 вересня. Лідери західних країн вже заявили, що будь-які російські фіктивні “референдуми” в Україні будуть нелегітимними. Водночас президент рф путін 21 вересня сказав, що росія визнає результати «референдумів».

Тим часом результати соціологічного дослідження, проведеного у серпні 2022 року компанією Active Group, свідчать, що на тимчасово захоплених територіях України переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невід'ємною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту тимчасового захоплення. Зокрема, майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їх область. Також 82% опитаних на тимчасово захоплених територіях України відповіли, що не підуть на референдум, якщо рф проводитиме його в їхньому місті.


+Поширити: