Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Политика
22 вересня 2022, 10:00

Росія обрала шлях конфронтації, оголосивши мобілізацію і "референдуми" - Боррель

Росія обрала шлях конфронтації, оголосивши часткову мобілізацію, підтримавши організацію незаконних "референдумів" на окупованих територіях України та знову пригрозивши застосуванням зброї масового знищення.

Про це йдеться у заяві глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля, пише "Європейська правда".

"ЄС знову заявляє про своє найрішучіше засудження планів щодо організації незаконних "референдумів", спрямованих на анексію росією частин Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей - територій України, які наразі окуповані росією. Ці незаконні "референдуми" є ще одним кричущим порушенням незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України та серйозним порушенням Статуту ООН", - йдеться у заяві.

У ЄС нагадали, що росія, її політичне керівництво та всі причетні до організації цих "референдумів", а також до інших порушень міжнародного права та міжнародного гуманітарного права в Україні будуть притягнуті до відповідальності, а щодо росії будуть введені додаткові обмежувальні заходи в найкоротший термін.

"На додаток до величезних страждань, заподіяних російською агресією українському народу, росія вирішила ще більше збільшити вартість своєї війни також для російського населення через часткову мобілізацію", - заявили в Брюсселі.

У заяві також відзначаються успіхи Збройних Сил України під час нинішнього контрнаступу.

"Згадки про ядерну зброю не похитнуть нашої рішучості, рішучості та єдності стояти на боці України та нашої всебічної підтримки здатності України захищати свою територіальну цілісність та суверенітет стільки, скільки потрібно", - йдеться у заяві.


+Поширити: